VEZETÉSTUDOMÁNY AZ AUDI ÚJ EGYETEMI TANSZÉKÉN

A győri Széchenyi egyetem az Audi döntő jelentőségű vitapartnere – mondta Thomas Sigi professzor, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, aki Földesi Péter rektorral együtt aláírta a világcég ötödik tanszékének megalapításáról szóló oklevelet.

Vezetéstudomány és Szervezeti Kommunikáció Tanszék jött létre a győri egyetemen a felsőoktatási intézmény és a járműgyártó világcég együttműködésének eredményeként. A vadonatúj tanszék az Audi valós igényei alapján született meg, hangoztatta a rektor.

Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekét felelős ügyvezetője szerint tapasztalataik alapján fölmérték, hogy a fiatal mérnökök mely kompetenciáit kell fejleszteni ahhoz, hogy különböző szintű vezetők legyenek, azonosulni tudjanak a cég filozófiájával. Nemcsak az Audinak képeznek a vezetésre tudományosan felkészített szakembereket, hanem például a partnerek számára is, hogy azonos nyelvet beszéljenek egymással, ugyanazt a tartalmat értsék a különböző fogalmak alatt.

Patrick Waldbuesser tanszékvezető ehhez hozzátette: nyílt tanszéket képzelnek el. A tananyag magja angolul készül el, hiszen ezen a nyelvterületen a legfejlettebbek a vezetéstudomány empirikus kutatásai.

Thomas Sigi, az Audi konszern személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja érdeklődésünkre ehhez hozzátette: a humántőke – mely soha nem a vállalat, hanem a munkavállaló egyéni tulajdona – kiemelkedően fontos az Audinál. Csak profi vezetés érheti el, hogy olyan légkört teremtsen, melyben a munkatársak saját humántőkéjüket akarják, s képesek legyenek felszabadítani. Nem könnyű egy alkalmi csoportból csapatot kialakítani, fejtegette Thomas Sigi.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkár helyettese szerint a győri példa az igazolása annak, hogy a felsőoktatás és az ipar együttműködése sikerre vezet.

Az egyetem és az Audi azt tervezi, hogy a tanszék működésére alapozott posztgraduális képzést is indít.

Eseménynaptár

Téli ünnepi nyitvatartási rend 2017. december 23. - 2018. január 1.
Munkaszüneti nap 2017. december 25. - 2017. december 26.