Immár az ötödik Audi-tanszék a Széchenyi-egyetemen

A győri Audi Hungaria Motor Kft. és a győri Széchenyi István Egyetem eddig is elválaszthatatlan kapcsolata kedden tovább erősödött. Bejelentették, hogy megkezdi működését az intézmény 5. Audi tanszéke. Az alapításra Ingolstadt-ból Győrbe érkezett Thomas Sigi professzor, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatósági tagja.

Vezetéstudomány és Szervezeti Kommunikáció Tanszék – ez a teljes neve az egyetem új szervezeti egységének, amelynek vezetője dr. Patrick Waldbuesser, aki az Audi Hungaria személyzeti és szervezetfejlesztési vezetője is egyben. Az új tanszék a Pénzügy & Közgazdaságtan, Menedzsment, Marketing Menedzsment, Emberi Erőforrás Menedzsment és Szervezeti Kommunikáció moduljaival integrálja az egyetem számos további tanszékének kínálatát. Az első előadások és kutatási projektek 2015 tavaszi szemeszterében kezdődnek. Addig két a szervezeti kommunikáció alapismereteiről szóló előadást tartanak, valamint neves vendégelőadók érkeznek az egyetemre egy előadássorozat keretében.

Egy nemzetközi márka hosszú távú sikeressége a magasan képzett munkatársakban és vezetőkben rejlik, akik ismerik a legújabb trendeket és technológiákat – fogalmazott Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja, aki szerint a holnap menedzsereinek képzése biztosítja kompetenciáik alapját és jelenti a jövő innovációinak motorját.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója szerint különösen büszkék a Széchenyi István Egyetemmel való hosszú ideje tartó sikeres együttműködésre.

A most alapított tanszékkel, amely meghatározó eleme az proaktív személyügyi stratégiánknak, új perspektívákat nyitunk. Ez az egyetem és az ott tanuló hallgatók számára egyaránt új nemzetközi lehetőségeket teremt – fogalmazott dr. Knáb Erzsébet.

Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora arról beszélt az ötödik tanszék alapításának bejelentésén, hogy gazdasággal való szoros kapcsolat jelentősen hozzájárul egy vonzó egyetemi képzési kínálat kialakításához, s támogatja célkitűzésüket, hogy a nemzetközi versenyben is megállják a helyüket.

Az új Vezetéstudományi és Szervezeti kommunikációs Tanszék mellett az Audi Hungaria négy további tanszéket működtet a Széchenyi István Egyetemen.

Forrás: http://www.autoszektor.hu/hu/content/az-otodik-audi-tanszek-szechenyi-egyetemen

Elérhetőségek

Tanszéki titkárság: INNO-SHARE 101 - 101/1

Ügyintéző: Pohárnok Szonja
Telefon: +36 96 613-787/3787
E-mail: poharnok.szonja@sze.hu