Mentor professzori tevékenység

Bencsik Andrea beszámolója:  Mentor professzorként a „Felkelő nap” hazájában

 

Prof. dr. Bencsik Andrea 10 napot töltött mentor professzorként Tokióban a tokiói egyetem hallgatói által szervezett nemzetközi vezetői utánpótlás képző programon. A hallgatói szervezet (GNLF) célja, nemzetközi közegben kinevelni a jövő vezetői generációját. Ennek érdekében minden évben szerveznek egy kiválasztott témára koncentráló fórumot, a világ különböző országaiból érkező hallgatók számára.

A témák a gazdaság, gazdálkodás és vezetés különböző fontos, napi problémákat érintő területeit fedik le. Az idei téma a „Gender equality” volt. A fórumon a hazai szervezők mellett 13 országból érkező (valamennyi földrészt képviselve, országonként 2-3 fő) hallgató vett részt, 5 mentor professzor támogatásával.

A programon a hallgatók változó összetételű kiscsoportokban dolgoztak fel egy-egy, a fő témához kapcsolódó kérdést vagy problémát, melyet minden alkalommal prezentációk és közös vita követett, de voltak meghívott előadók, szerepjátékok és a kreativitást, innovativitást próbára tevő feladatok.

A 7 nap szakmai programja szoros és fegyelmezett időbeosztás szerint zajlott reggel 9 és este 6 között, de esténként az ismerkedésé, szabad programoké volt a főszerep, ahol lehetőség volt minden nemzet közelebbi megismerésére. A szakmai program mellett volt „Cultural party”….

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a szakmai munka mellett a résztvevők a japán kultúrát is minél közelebbről megismerjék, részben a feldolgozott problémákon, az étkezésen, az esti tradicionális japán játékokon, kézműves foglalkozásokon keresztül, más részt a tradicionális japán szálláson, ryokan-ban biztosított szálláson keresztül.

A szakmai programok változatos helyszíneken kerültek lefolytatásra, de a záró nap eseményei a tokiói egyetemen zajlottak. Este az egyetem professzorai és a szervezet szponzorainak részvételével szakmai összegzés, a certificate-k átadása és búcsú fogadás zárta a különleges élményt és szakmai felkészítést nyújtó programot. A fórum számos pozitív szakmai hozadéka mellett örök emléket és új barátságokat jelentettek a hallgatóknak, professzoroknak egyaránt.

Elérhetőségek

Tanszéki titkárság: INNO-SHARE 101 - 101/1

Ügyintéző: Pohárnok Szonja
Telefon: +36 96 613-787/3787
E-mail: poharnok.szonja@sze.hu